Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Test
PostWysłany: 26 Lip 2010, 17:41 
Początkujący
Początkujący

Pozwoliłem sobie z mojej bazy pytań ułożyć mały test, czekam na wasze odpowiedzi ;)

1.Po sygnale na wykonanie rzutu karnego, wykonawca rzutu przed zagraniem piłki wykonał szereg zwodów taktycznych i śmiejąc się powiedział” zaraz puścisz bramkę”. Z wykonanego rzutu karnego piłka opuściła pole gry ponad bramką . Jaka winna być decyzja sędziego?
2.Zawodnik znalazł się poza boiskiem celem wykonania wrzutu. Po prawidłowym wprowadzeniu piłki do gry opluł trenera drużyny przeciwnej i wbiegł na boisko. Podaj decyzję sędziego ?
3.Zawodnik dwukrotnie odmówił wykonania wznowienia gry, a kapitan nie chce wyznaczyć kolejnego zawodnika. Podaj kolejność decyzji Sędziego?
4. Podczas przerwy w grze, zawodnik krzyknął do Sędziego Asystenta: Ile ci dali kasy?! Decyzja?
5. Jaką decyzję podejmie sędzia po stwierdzeniu, że na boisku znajduje się zawodnik rezerwowy, który wszedł na boisko bez jego wiedzy i zgody, w miejsce kontuzjowanego zawodnika z podstawowego składu, a drużyna przeciwna posiada piłkę i ma możliwość zdobycia bramki?
6.Jaką decyzję podejmie sędzia jeżeli zauważył, że bramkarz w sposób kontrolowany odbił przed siebie piłkę ramieniem we własnym polu karnym i następnie po przebyciu sześciu kroków złapał ją w ręce by długim wykopem uruchomić szybką kontrę?
7.Zawodnik drużyny atakującej tak niefortunnie uderzył piłkę, że ta złamała chorągiewkę rożną i sędzia nie był w stanie stwierdzić czy piłka opuściła pole gry przez linię boczną czy bramkową. Podaj decyzję sędziego?
8. Wykonawca rzutu wolnego z poza własnego pola karnego kopnął piłkę bezpośrednio do bramki własnej drużyny. Co zdecyduje sędzia?
9.Zawodnik inny niż bramkarz stojąc i trzymając ochraniacz we własnym polu karnym uderza nim w piłkę znajdującą się wewnątrz łuku pola karnego. Czynem swym pozbawił drużynę przeciwną realnej szansy na zdobycie bramki.Decyzja?
10. Sędzia zezwolił na kontynuowanie gry uznając, że zawodnik który upadł na murawę jest niegroźnie kontuzjowany. Tymczasem akcja przeniosła się na pole karne, gdzie doszło do zderzenia się ze sobą bramkarza i innego zawodnika z pola, co wymagało udzielenia im natychmiastowej pomocy medycznej. Czy leżący jeszcze na murawie wcześniej kontuzjowany zawodnik, do którego w tej samej przerwie w grze również została wezwana pomoc, może pozostać na boisku podczas wznowienia gry, po opatrzeniu bramkarza i zawodnika z pola?

Temat postu: Re: Test
PostWysłany: 10 Sie 2010, 05:22 
Pro
Pro
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Chyba nie wszystkie odpowiedzi będą poprawne ale dobra co nas nie zabije to nas wzmocni.

1. Rzut od bramki i żółta kartka dla wykonawcy.
2. Czerwona kartka i rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej (oplutego trenera) z miejsca gdzie znajdowała się piłka w momęcie przerwania gry.
3. Sędzia kończy mecz.
4. Czerwona kartka.
5. Jeżeli ten zawodnik nie przeszkadza w grze i (lub) jest możliwość zastosowania korzyści to daje sie mu żółtą kartke i usówa sie z boiska podczas najblirzszej przerwy w grze. Natomiast jeżeli ten zawodnik bierze udział w grze tu przerywasz gre dajesz żółtą, usówasz z boiska i dajesz rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej z miejsca gdzie znajdowała się piłka w danym momęcie
Uwaga: Może pomyliłem w tym zadaniu rzut wolny pośredni z rzutem sędziowskim ale jestem tak skołowany bo nie nie mogłem zasnąć w nocy że mi sie mili wiem że jst o tym wzmianka w przepisach ale nie pamiętam w którym artykule.
6. Wydaje mi się że gramy dalej bo żeby był fauł chyba musi ją złapać puścić i jeszcze raz złapać ale nie inni się wypowiedzą.
7. Ja bym dał rzut sędziowski.
8. Rzut rożny dla drużyny przeciwnej.
9. Już była kiedyś o tym dyskusja. Czerwona kartka i rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej.
10. Jeżeli potrzebuje on pomocy medycznej to ją wzywasz. Jeżeli wszystko z nim w porządku to może zostać.

PostWysłany: 30 Sie 2010, 22:28 
Bywalec
Bywalec

Troszke bledow tu sie wkradlo w te odpowiedzi :P

PostWysłany: 31 Sie 2010, 02:30 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Philadelphia, PA
MGwizdek napisał(a):
Troszke bledow tu sie wkradlo w te odpowiedzi :P

troszeczke? ;)
Przy okazji zapraszam do wziecia udzialu w konkursie. Przepisy Gry w pilke nozna

PostWysłany: 01 Wrz 2010, 09:22 
Bywalec
Bywalec

wlasnie, wlasnie a gdzie ten test mozna wypatrzec poniewaz go tu nigdzie nie widze :)

PostWysłany: 01 Wrz 2010, 12:39 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Philadelphia, PA
MGwizdek napisał(a):
wlasnie, wlasnie a gdzie ten test mozna wypatrzec poniewaz go tu nigdzie nie widze :)

1. Masz linka w moim poscie, wystarczy kliknac
2. Dobrze sie rozejrzyj na glownej stronie
3. Poczytaj regulamin konkursu zanim odpowiesz na pytania.

PostWysłany: 03 Wrz 2010, 10:33 
Bywalec
Bywalec

dzieki, juz odpowiedzialem, te odowiedzi zostawiac na glownej stronie dostepne dla wszytskich?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość